Investeer eens in een horloge herstel bedrijfje

Hoe het vooraf ging lees je hier. Ondertussen heeft de gemeente mij ook effectief “uitgedreven”, zoals een deurwaarder dat zou noemen.

Je zou je kunnen afvragen waarom ik opnieuw wil beginnen. Al wie een zelfstandige activiteit start in het herstellen van wat dan ook, gaat gouden tijden tegemoet.

Meer en meer mensen beginnen de wegwerpmaatschappij beu te worden. Vandaar dat er ook meer en meer initiatieven opduiken zoals repaircafés en repair&share.

Het mechanische horloge is terug van weg geweest. Ook bij modemerken. Kijk bijv naar Fossil. 10 jaar geleden had Fossil hooguit 1 à 2 mechanische modellen. Nu zijn dat er al veel meer.

Die mechanische horloges zullen ook wel eens moeten hersteld worden. Probleem is echter dat het aantal horlogemakers die deze horloges kunnen of willen herstellen in een sneltreinvaart aan het verminderen is.

Er zijn ook nog veel mensen die een klok hebben waarvan men wil dat die hersteld wordt. Ook hier is er héél veel werk te rapen, terwijl niet elke horlogemaker een klok kan herstellen. Ik wel. Al ga ik mij in eerste instantie wel beperken tot de meer hedendaagse klokken. Alleen daarmee ga ik heel goed weten wat gedaan. Verder is het ook de bedoeling om op termijn de mensen de mogelijkheid te bieden om zelf hun klok in mijn atelier te komen herstellen en dit tegen een kleine vergoeding voor het gebruik van de infrastructuur en onderdelen. Zie het als een soort van repaircafé.

Daarnaast zijn er ook oude zakhorloges. Het aantal horlogemakers die zich daar wil aan wagen is nog minder dan bij klokken. Die zijn echt zeldzaam. Ook dat soort horloges wil ik gaan herstellen.

Publiciteit zal voornamelijk gemaakt worden voor mechanische polshorloges omdat ik dat het liefste doe.

Het is ook de bedoeling om te trachten de officiële dienst na verkoop te verzorgen voor Gucci horloges.

Mits het atelier voldoende uitgerust is, zal ik ook kunnen werken aan horloges van Hublot, Franck Muller, ea …. waarvoor uiteraard ook de nodige publiciteit gemaakt zal worden.

Om dit alles te kunnen financieren is er geld nodig. Onlangs las ik in de recentste editie van het  vakblad Prestige Magazine het onderstaande:

Dit is één van de redenen waarom ik liever beroep doe op privé investeerders.

Om dit handelspand te kunnen gebruiken heb ik fondsen nodig die ik niet heb. De rest (wil, motivatie, kennis, ervaring, materiaal en het meeste gereedschap) is er wel.

Die fondsen omvatten:

  1. waarborg
  2. 1ste maand huur
  3. aankoop gereedschap om klokken te herstellen
  4. inrichting
  5. oprichtingskosten Commanditaire vennootschap (CommV)
  6. diverse kosten zoals: voorfinanciering BTW, aankondiging opening, eerste drukwerk (visitekaartjes, reparatiezakjes, …), enz
  7. aankoop tweedehands auto (nodig om klokken op te halen)

Het atelier zal ondergebracht worden in een CommV (Commanditaire Vennootschap). Wat heel wat voordelen biedt.

Enkele weetjes over het oprichten van een CommV:

Een CommV is een vorm van een maatschap met rechtspersoonlijkheid. Deze heeft twee vennoten nodig. Een beherende vennoot, die meestal ook zaakvoerder wordt, en een stille vennoot.

De identiteit van die stille vennoot hoeft niet gepubliceerd te worden. Dat is iets wat slechts weinigen lijken te weten. En dat kan een groot voordeel zijn.

Buitenlandse truststructuur

Bovenstaande vennootschap zou ondergebracht worden in een buitenlandse truststructuur zoals omschreven in dit artikel.

De off shore vennootschap zou hier dan beherende vennoot/zaakvoerder worden en de trust de stille vennoot.

Instapmogelijkheden

 1. Enerzijds kan je zelf ook stille vennoot worden van de CommV. Het nadeel hier is dividend belastingen als er een winstdeling is.
 2. Anderzijds kan je een inbreng doen in de trust. Een uitkering uit een buitenlandse trust is in België niet belastbaar.

Oproep:

Ben jij bereid om mij financieel te helpen, dan ben ik je zeer dankbaar. De details van een mogelijke samenwerking zoals het exacte bedrag, modaliteiten, exitstrategie, … kunnen bij een eerste ontmoeting besproken worden.

Alle contactgegevens vind je op deze pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.