Alles over horlogebanden

Naast standaard leder en metalen banden zijn ook andere horlogebanden verkrijgbaar, zoals banden passend voor Iwatch-horloges van Apple en andere minder courante soorten. De meesten zijn verkrijgbaar op bestelling. Sommige zijn voorradig. Hieronder een voorproefje:

Onderstaand zie je adapters om een standaard leder of metalen band aan een Iwatch van Apple te bevestigen. Deze zijn eveneens op bestelling verkrijgbaar.

adapters voor iwatch leder band

Voorlopig doen we beroep op slechts één leverancier. Deze banden hebben geen merknaam.

 

Klein gereedschap voor banden

Ook bieden we klein gereedschap voor horlogebanden te koop aan:

  1. Een kleine hamer: 15€
  2. Een aambeeldset: 19€
  3. Een tang voor metalen banden: 9€

Bestellen kan via deze weg of tijdens een bezoekje aan het atelier.

Baretten en pushpins

Heb je een baret of bandstift nodig? Dan kan je ook deze bij ons per email bestellen. Gelieve deze dan zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Een foto kan handig zijn.

Uiteraard kunt u deze ook bij ons komen afhalen.

 

Nog enkele tips:

Metalen horlogeband

Draag uw horloge altijd achter uw polsgewricht, nooit er op. Anders kan de band afbreken en de kroon worden beschadigd, wat de waterdichtheid nadelig beïnvloedt. Is uw band niet meer proper? U kunt deze met een oude tandenborstel en een beetje afwasmiddel en water schoonmaken. Uiteraard kan u deze ook binnenbrengen voor een professionele ultrasonische reiniging. Het niet regelmatig reinigen kan leiden tot een onaangename geur.

 

Lederen horlogeband

Hebt u een horloge met lederen band? Doe die dan ’s nachts uit. Dan kan de band even verluchten. Zoniet kan er een onaangenaam geurtje ontstaan.  Ook zal uw band langer meegaan.